Medical Card

Sign up for Prudential Medical Card today!

As low RM100 per month for adult

As low RM60 per month for kids

prudential malaysia medical card pruhealth1 - Medical Card

 

What is Medical Card?

Medical Card is card which allowed you to get the best medical treatment in any private hospitals. You may save your own money for your medical treatment and why need medical card right?

If you save RM200 per month. When you think it is gonna be RM500,000? You need 208 years to achieve that!

With medical card, you save RM200 per month. Plus we pay all your medical bills. As I said, you do savings not paying here.

As you save RM200 per month with Prudential, you will have around RM150K at retirement later. Your money invested with Prudential with average 9% annual return rate.

Will my money reduce or gone if you I do claim? The answer is NO. Doesn’t matter how much do you claim, RM1k, RM50K, Rm500K. Your savings still secured and will be there.

If you do your own savings, this will be not happen. Example you already have RM30K. Treatment cost RM50K. You take out your RM30K and still need another RM20K.

What you can do is borrow money or taken out from EPF if you are eligible.

This will create a problem.

Medical Card a good product?

YES! You have the medical protection, plus you will have money savings for future will never reduce if you need for medical payment. You never use your EPF or borrow money and now you are financially stable and happy.

Why it is too late upon retirement?

Premiums at older age is expensive at least RM500 above per month
You request for an insurance will be rejected if you are already diagnosed various disease Maybe you have millions ringgit upon retirement but if insurance cover your medical expenses, you can save your own money and use it wisely during retirement. * I have met many Malaysians at age 55 request to get an medical card and life insurance from me. If they are healthy, there will be no problem.But if they not, like

diabetes, their request will be rejected. Medical expenses cost them around 30K per year.

I asked them, why you don’t have any medical coverage before? They answered me, “I have company unlimited medical coverage, any surgery and clinical is covered by company. All my diabetic treatment cost total RM70K is paid by my company” . As they retired, no more coverage but diabetic treatment still continue. Now they having the biggest problem of their life.

Do you know medical cost in private hospitals nowdays?

1. H1N1 – 3 days admitted – RM3400
2. Kidney dialysis – RM130 per session (13 times per month)
3. Artery bypass – RM90K
4. Dengue – 7 days admitted – RM4100

if you have medical card from Prudential all of above will be covered with limit RM1,500,000 lifetime

Why PRUDENTIAL

No.1 Insurance in Malaysia You get Protection + Savings + Investment Best coverage ( H1N1 included in Prudential Insurance) Low premiums

Why PRUDENTIAL Medical Card?

Comprehensive coverage for hospitalisation and surgery bills ( up to 1.5 Millions ringgit) Just show your Prudential Card, all the bills of hospitalization will be paid by Prudential. Plus you will get hopsital benefits when you are admitted, for example Prudential will pay you RM100 per day. 7 days RM700. This will ease your family expenses in the process of taking care of you in the hospital. No claim bonusYou been healthy for all the year and never use your Medical Card. Prudential will reward with cash bonus.Now, insurance not only taking care of the sicks but rewards the healthy!

Choice of plan within your budget As low as RM100 per months will be receive coverage to RM500,000. Now everyone can have a medical card.

BAHASA

Anda tahu apa itu Kad Perubatan?

Kad perubatan adalah kad yang memberi kemudahan kepada anda untuk mendapatkan rawatan terbaik di hospital swasta secara cashless. Anda juga boleh menyimpan wang sendiri untuk perubatan dan kenapa perlu kad perubatan?

Jika anda simpan RM200 sebulan. Bila simpanan anda akan menjadi RM500,000? Anda perlukan 208 tahun!

Dengan medical card, anda simpan RM200 sebulan. Prudential akan bayar semua bi perubatan anda. Seperti yang saya katakan, anda menyimpan bukan membayar untuk kad perubatan.

Dengan simpanan RM200 sebulan bersama Prudential, anda kana mempunyai RM150K bersara nanti. Wang anda dilaburkan dengan keuntungan 9% setahun

Adakah wang anda akan berkurangan jika anda membuat tuntutan? Jawapannya TIDAK. Tidak kira berapa banyak anda tuntut RM1K, RM10K, RM50K, RM500K. Wang simpanan anda masih selamat dan tidak berkurangan.

Jika anda menyimpan secara sendiri tanpa Prudential, simpanan anda tidak selamat. Contohnya anda mempunyai RM30K. Bil perubatan RM50K. Anda keluarkan RM30K, dan masih perlukan RM20K.

Apa yang boleh lakukan adalah meminjam duit atau keluar KWSP jika layak.

Ini memberikan masalah kepada anda.

Kad Perubatan produk yang bagus?

YA! Anda mempunyai perlindungan perubatan, dan simpanan masa hadapan yang tidak akan berkurangan. Tidak perlu keluarka KWSP atau meminjam wang. Dengan kad perubatan Prudential anda mempunyai kewangan kukuh dan bahagia. Semua ini hanya RM100 sebulan.


Kenapa terlalu lewat apabila bersara nanti?

Premium (bayaran bulanan) akan mahal. Paling kurang RM500 sebulan.
Permohonan insurans anda akan ditolak kerana anda telah menghidap pelbagai jenis penyakit.
Anda mungkin bersara sebagai jutawan dari duit simpanan atau KWSP tetapi adalah lebih baik jika insurance membayar bill hospital anda dan duit simpanan anda tidak digunakan.

*Saya telah berjumpa dengan ramai rakyat Malaysia yang berumur 55 tahun ke atas yang berjumpa saya untuk memiliki insurans nyawa dan medical kad. Jika mereka sihat, tiada masalah. Tetapi jika mereka mempunyai penyakit seperti diabetes, permohonan mereka akan ditolak oleh Prudential. Mengapa mereka ingin memiliki medical kad? Kerana mereka sedang membayar sebanyak RM30K setahun untuk bil medikal mereka.

Saya bertanya, kenapa sebelum ini tidak ambil medikal kad? Mereka menjawab “Selama ini, klinikal, pembedahan dan hospital di bayar oleh syarikat saya bekerja. Rawatan diabetes saya RM70K semua dibayar oleh syarikat”

Tetapi apabila bersara, syarikat sudah tidak melindungi anda. Tetapi penyakit diabetes masih ada. Rawatan masih diperlukan. Sekarang anda mempunyai masalah besar.

Anda tahu berapa kos perubatan di hospital swasta?

1. H1N1 – 3 hari – RM3400
2. Dialisis buah pingang – RM130 per sesi (13 sesi diperlukan sebulan)
3. Pembedahan salur darah tersumbat (Kolestrol)- RM90K
4. Denggi – 7 hari – RM4100

Jika anda mempunyai medical kad dari Prudential. Semua di atas akan dibayar oleh Prudential dengan limit RM1.5 Juta seumur hidup.

Kenapa Prudential?

Prudential adalah syarikat insurans no. 1 di Malaysia. Prudential adalah syarikat gergasi dunia dari UK dan telah bertapak di Malaysia sejak 1924!

Kenapa Medical Kad Prudential ?

Perlindungan besar sehingga RM1.5 juta. Hanya tunjukkan medikal kad anda dan Prudential akan membayar bil anda
Tambahan anda akan menerima wang saku hospital sebanyak RM250 sehari. Jika 7 hari di hospital, maka anda akan menerima wang saku sebanyak RM1750. Wang ini dapat mengurangkan beban perbelanjaan harian semasa rawatan anda.

keratan akhbar prudential medical card barah rawar rm300000 - Medical Card

picture 002 - Medical Card

kos perubatan - Medical Card

bill hospital - Medical Card

minta derma - Medical Card

Have you ever taught any of above will happen to you or to any your family member?

Are you afford to support yourself or your family ? If the answer is NO.

Sign up for Prudential Medical Card today!


pruhealth medical card 1 - Medical Card

We pay for your medical bills. As low with limit RM500K and maximum RM1.5 Million. Subject to the plan subcribe

pruhealth plan - Medical Card

Hospitalization is not limited to critical illness. Bad fever, virus infection, dengue, H1N1 and etc. We pay your bills.

Plus!

20090827124744 ringgit 50 - Medical Card

We reward you will Hospital Allowance if you are admitted to the hospital. You will receive RM250 per day for ward, RM350 per day for ICU and RM2500 for any surgery.

Is it just for medical coverage? No, our medical plan including investment together.

For example premium paid RM200 per month. There will be allocation for investment

premium allocation - Medical Card

7 years and above 100% premium paid goes into investment . It is good right? Investing plus receiving medical protection.

Money invested is allowed to withdraw any time and you may enjoy it for any purposes.

nc1155 - Medical Card

m - Medical Card

vacation travel - Medical Card

No more like below!

keratan akhbar 1 - Medical Card

Protect your financial with us! We double up your wealth. We protect you. We protect your family.

Call me today for appointment,

653 responses to “Medical Card

  1. ada tak medical card untuk 1 family(suami+isteri+anak2)?kalau ada,boleh tak email kat saya A.S.A.P.
    Email address sankaradha0@gmail.com

  2. Shahul Hameed Bin Abdul Mutalip

    Saya berminat ingin mengetahui lebih
    lanjut lagi dan saya juga berminat untuk
    mendapatkan medical kad

  3. Nur Alia Binti Jalil

    Hai, sy nak tanye, husband sy ade amik insurans prudential dari tahun 2018.knape spai sekarang ta dpt lagi kad dari prudential ye?

  4. Pls contact or email me

  5. I wanna know more about medical card for my wife. Pls do Provide me more information. Tq.

  6. Please hantar brosur untuk perlindungan keluarga.brapa bayaran terendah.brapa % saving drp bayara

    • zetamiprudential

      Salam En. Nbb…
      Saya dah email to you information yang saya perlukan untuk buatkan quoation untuk encik..mohon reply..tq

  7. M.Yazir Mohd Rashid

    Saya ingin tahu plan medical insuran untuk satu keluarga seramai 5 orang dari bayaran sebulan. Sila emailkan saya ke alamat : Terimakasih.

  8. salam
    nak tanya mcm mana nak register insurans ini…kalau guna online boleh ke..dan emailkan saya brochure insuranprudential..medical card

  9. Hi…i nk tau plan utk family i…husband+anak i 3 org…10 thn..7thn..8 mnth…email kt i plan

    • zetamiprudential

      Salam Eja…
      Saya perlu details seperti berikut untuk kirakan quotation:
      1. Nama
      2. Tarikh lahir
      3. Jawatan kerja
      4. Status merokok

      Saya sudah email kepada eja…mohon reply…tq

  10. Salam, sy berminat untuk dapatkan medical insurance. boleh bg detail kpd saya?

    • zetamiprudential

      Wsalam En. Syamil,

      Mestilah boleh En. Syamil…Saya dah email to you details yg saya perlu untuk kirakan quoation..
      please check your mail…tqvm

  11. BOLEH EMAIL PADA SY INSURANS UTK FAMILY INSURANS SUAMI,ISTERI DAN ANAK UMUR 5 THN , 4 THN

  12. Nik Mohd Fadzir Bin Nik Kamarudin

    Email me brochure pakej

  13. hai,
    ada tak medical card yg cover whole family?please provide details byrn bulanan

    • zetamiprudential

      Salam Zuzana Maliki,
      Maaf..di prudential kami tiada plan satu kad kongsi satu family cover sebab banyak merugikan customer kemudian hari..
      saya sudahpun email kepada puan tetapi tiada reply…mohon reply..tqvm

  14. Noratika Razaliegh

    hi, saya berminat nak tau pasal medical card n insurans…please email me

  15. Tolong hantarkan brosur mengenai Prudential berkaitan plan kad perubatan dan berapa bayaran bulanan. blh terangkan lbh lnjut pasal life insurance + saving investment…hrm saya umor 22 thn

  16. Saya nk brochure tntng pruhealth boleh? Dan boleh x 1 card leh cover 1 family? Tlng emelkn jab…kalau boleh send kt alamat pun boleh…in malay k..tq

    • zetamiprudential

      Salam En. Nasrol,

      Saya ada hantar email to you..please check your inbox.
      And for your info, Prudential tiada 1 kad share satu family En. Nasrol and believe me, you do not want that kind of policy sebab at the end En. Nasrol rugi byk.
      Tq

  17. boleh emailkan brosur Prudential for medical card.

  18. ada x plan yg purely utk medical card + critical illnesses je. xnak savings

  19. please email me the quotation

  20. Email saya family plan package

  21. bro,wa nak info ttg medical card..boleh tk send brochure?

  22. ada tak medical card untuk 1 family(suami+isteri+anak2)?kalau ada,boleh tak email kat saya dailihamid@hotmail.com

  23. Hi Admin, I would like to inquire some of your Life insurances plan, Could you please E-mail me the information needed about the mentioned plan.

    your Corporation is highly appreciated,
    Rayner, Sabah.

    • zetamiprudential

      Mr. Rayner…the quotation already sent to you via email…please check your mail…thank you.

  24. boleh emel saya brosur berkaitan produk prudential (insurans, investment )
    ke ziela_moon@yahoo.com..

    TQ

  25. boleh emailkan brosur Prudential for medical card.

    plz explain me what is diff between prudential card and great eastren…

    • firdausprudential

      Boleh. Please check your email.

      The plan from both are almost the same except as below

      PRUDENTIAL

      Prudential have 10% co-insurance which the minimum RM300 and maximum RM1000

      If the bills is RM5000 , 10% is RM500 paid by you.
      If the bills is RM50,000, 10% is RM5000, but not only RM1000 will be charged to you.

      Dont worry about the co-insurance, Prudential provide you with hospital allowance which RM350 per day(depends on plan)

      If you stay in hospital for 7 days = 350×7 = RM2450. Use this money to cover the co-insurance.

      Prudential reward you with hospital allowance if you are admitted to government and private hospitals.

      GREAT EASTERN

      Great Eastern have 10% co-insurance which the minimum RM300 and maximum RM500

      If the bills is RM5000 , 10% is RM500 paid by you.
      If the bills is RM50,000, 10% is RM5000, but not only RM500 will be charged to you.

      Great Eastern only provide with hospital allowance if you are admitted to government hospital. So what the purpose of having medical insurance if you want to go to government hospital right?

      Plus, if you medical card plan entitle you for RM200 room, but you are taking RM260 room, you will be fined with 20% co-insurance. No fined system in Prudential, if you are taking RM260 room instead RM200 room, you just pay the extra.

    • zetamiprudential

      replied Mr. Sharry…please check your mail..tq

  26. noorsyafiqah

    salam..
    saya brminat utk tahu lebih lanjut psl medic card ini dan sekali berkaitan dgn family..boleh tak email brochure pada saya..tq

    • zetamiprudential

      Salam Pn. Noorsyafiqah,

      Saya telah email mengenai plan kami di Prudential..please check your mail..thank you

  27. muzaffar shah mustafa

    Saya dari melaka…berminat nak tahu pakej insuran dr prudential.plz email pd saya

    • zetamiprudential

      Salam En. Muzaffar,

      Did you received my quotation and explanation thru email?
      Masih lagi menunggu for your reply…Thank you

  28. ada sstengah syarikat yg xcharge pon 10% bil, boleh saudara jelaskan. ?

    • zetamiprudential

      Kami kini sudah tidak lagi mengenakan charge co-insurance 10% melalui penggunaan kad medikal baru kami “Pru Flexi Med”…

  29. As salam boleh tau lebih details insurans untuk keluarga.email saya plz

  30. hi pls quote me a life insurance with below coverage:-
    life: rm100k, illness: 100k, pa(accident): 100k & medical card.

    budget : rm300-400.

    male, non smoker, engineer, income 60k/p.a.

  31. Salam Zetty,
    Saya berumur 50 tahun,apakah plan yang sesuai untuk saya dan premiumnya setahun/Raja Muhammad

  32. SUSILLEA BT SAHARAN

    Saya bermnt nk ambil med card…tp sya xtahu yg mna sesuai dan di mna nk dptknnya……bleh hntr quotation n suggestion x???
    Umur saya 27thn, berkahwin, pekerja kerajaan

  33. sy ade insurance lain, tp limit dah nk habis sbb sikit sgt. boleh ke sy apply insurance ni if penyakit yg sy hadapi dah pulih? tujuan sy beli insurance lain utk persedian masa depan.

    • zetamiprudential

      Salam En. Syamil, ianya bergantung kepada underwriter nanti..honestly saying, I cannot give you an exact answer on the matter. cuma biasanya ada tiga kemungkinan selepas kita hantar form application tu untuk approval dari underwriter nanti:

      1. Proposal form diterima dan lulus untuk coverage termasuk sakit yang dh ada.
      2. Proposal form diterima dan lulus dengan pengecualian coverage sakit yang telah ada.
      3. Proposal form ditolak kerana sakit yang ada tergolong dalam sakit yg risikonya tinggi.

      apa2 pun en. syamil, kita perlu cuba dulu submit proposal form tersebut untuk approval dahulu. Walaupun ianya diterima dengan pengecualian coverage penyakit yang sedia ada, kita masih boleh membuat rayuan untuk mengeluarkan pengecualian tersebut dengan mengeluarkan report doktor sekurang2nya setahun sekali selama 2 tahun berturut2 untuk mengesahkan sakit tersebut sudah pulih.
      jika en. syamil berminat, en. syamil boleh berikan kepada saya nombor hp supaya saya boleh menerangkan dengan lebih lanjut mengenai prosedur untuk application en. syamil ini.

  34. Hello gd morning. En ada tak medical card+takaful hayat+simpanan utk family? Husband38, wife32,2anak perempuan.masing2× 9dan 5 tahun message asap.tq

    • 38 Hubby smoker.taxi driver . monthly income rm2800-3000.32wife non smoker.house wife. Anak perempuan dua.9 dan 5 tahun.tq

  35. En. Amirol, boleh tolong jelaskan sikit berkenaan dengan prulink (insuran + investmnt) ? agent saya telah berhenti kerja dan penjelasan dia sebelum ini kurang difahami. Oleh itu, saya telah berhenti membayar insuran saya sebab takut rugi. Boleh sambung atau tukar plan ke medical plan dan adakah bayaran sebelum ini boleh diambil balik?

    • zetamiprudential

      en. kaka, boleh explain…tiada masalah…boleh saya dapatkan nombor telefon supaya saya senang contact en. kaka?
      tq

  36. Saya mencari medical card untuk anak2 saya (3 orang). Yang sulung next birthday 11 tahun (mei 2013), yang kedua next bithday 10 tahun (sept 2013) dan yang bongsu sekarang 9 bulan. Saya dan suami dah ada insurance yang cover TPD, critical illness dan immediate death. Tapi untuk anak2, saya cuma ambil basic education plan. Saya nak mintak advise sama ada saya patut ambil medical card untuk keluarga atau untuk anak2 saja. Umur saya 39 (september 2013) dan suami 41 (april 2013). Terima kasih.

    • zetamiprudential

      Salam Pn. Fiza, still waiting for your reply on the email I have sent to you earlier…tq

  37. Cikgu Asraf ( Sibu, Sarawak )

    Salam..boleh tak hantar brochure dalam Bahasa Malaysia dan cerita secara jelas dari A-Z tentang insuran Prudential ni?.Berapa bayaran bulanan yang perlu saya bayar sekiranya ingin life insurance + saving investment..Terima kasih

    • zetamiprudential

      Cikgu asraf…saya sudah email to you the details since march…please check your mail..tq

  38. Hi,
    Saya ingin lebih info mengenai medical card dan kos bayaran..
    Tq.siva

  39. Hai admin, Alhamdulillah…Sy baru shja menjadi sbhgian drpd keluarga Prudential… Saya nak tanya, .Adakah pihak Prudential akan membiayai deposit untuk masuk ke hospital?..Atau saya sendiri kena mengeluarkan duit poket saya?… Sebab ada juga kawan saya juga ambil polisi Prudential, agent dia cakap tak perlu BAYAR deposit 🙂 …Mohon pencerahan 😀 Keliru sikit 😀 ….

  40. salam boleh berikan saya sedikit info berkenaan medical card dan investment plan

    saya hafiz

    umur 26
    bekerja sebgai customer servis

  41. Assalamu’alaikum Wrmbth, boleh hantar brochure Prutakaful BSN. Bagi pembacaan saya, mana tahu ada yang menarik. Tq tuan.

    Lagi satu, berapa had minimum penggunaan setahun? Adakah had ini dikongsi sesama ahli keluarga atau untuk individu

    • zetamiprudential

      En. azmi…brochure sudah dihantar melalui email dua bulan lepas…
      had minimum bergantung kepada plan yang diambil…plan yang paling minimum bermula dgn RM50,000 setahun dan plan ini adalah untuk individu…tq

  42. prabakaran munusamy

    sent me a quatation…medical card plus savings… budget 200- 250..

  43. salam,

    bley saya dptkn brouchre tentang medical card prudential & quotation?

  44. Tlg email brosure plan yg ada..sy plan nak amik utk satu family..ma kaseh

  45. As’kum.., tuan. Bila saya boleh dapat Medical Card saya nie.?

  46. saya nak tahu berkenaan medical card dengan lebih lanjut serta investment

    • zetamiprudential

      Salam En. Kamal, still waiting for your reply for my last email…hope to hear from you soon….thank you…

  47. saya tiap hari bawa motor ke ofis or site .. (pj – KL) apa insuran sesuai utk sy.

    • zetamiprudential

      Salam Masfizah…Saya cuma email to you xdapat…selalu fail…can you gimme other email address?
      thank you.

  48. As’kum..En.Amirul. Apa cerita medical crd saya..? Janji 3 bln xpi skrg dah msk tahun baru.!

  49. apa kelebihan pruBSN dgn insuran lain?
    ada insuran+saving+invasmn tak?

  50. can email me quote 35/m/nonsmoker

  51. email me detail medical kad/insuran utk family, ada agen area rawang tak?

  52. emailkan saye maklumat tuk kad perubatan..berminat nak wat tuk diri sendiri n husband (RM2oo.oo) dgn senarai penyakit yg cover n hospital panel terutama di negeri sembilan…

    • zetamiprudential

      salam pn. azura…as per requested thru our telephone call conversation…sent already your quotation…check your mail…tq

  53. nak tahu lenih lanjut pasal medikal kad prudential ni..
    boleh email maklumat lanjut..TQ

    male/end of this month 35yo.

  54. hi, can you email me more details about plans in prudential. mayb u can suggest me which plan is very good for me. tq.

  55. boleh emailkan saya lebih lanjut pasal prudential Insurance untuk family..
    Wife (31thn) Husband (33thn) anak (1thn 9 bln) & anak 11 bulan……

  56. berminat…umur saya 38.suami 42.anak4org. please email the proposal…

  57. Salam,
    Boleh minta quotation untuk prucash??
    37 thn, female.berapa minimum savings?
    thanks

  58. Jayeseelan S/O Muniandy

    Sy mencari medical card utk sy dan anak2 sy.. Ada tak utk 1 family Saya 40,isteri 39, anak 7 thn, 6 thn & 18 bulan. Klu ada brp sebulan? Klu tiada, brp sebulan pla utk setiap seorang? Sy mohon penerangan lebih lanjut & emailkan.
    Juga nak tanya utk ambil pelan insuran yg bagi kad medical sekali untuk anak2 berapa harga dan sum assured.

    Terima kasih.

    • zetamiprudential

      en. jayeseelan…saya sudah pun email kpd encik quotation tersebut bulan lepas lagi tapi sampai sekarang masih menunggu respon dari pihak encik…terima kasih

  59. plan family dan pru clinic

  60. salam tuan…saya berminat plan pru clinic…boleh detail for may family

  61. Sy skrg sdg mencari medical card..umur 24 thun,kerja swasta… Klu ada brp sebulan? Sy mohon penerangan lebih lanjut & emailkan.. Adakah byrn setiap bulan dikira simpanan kita? senarai kn juga klinik panel yang terlibat dengan prudential…

    • zetamiprudential

      salam ayu…bayaran akan dikira kedalam akaun simpanan berperingkat…saya telah email kepada ayu…waiting for your reply…tq

  62. mohd hanif hassan

    Salam.. Email saya brochure dlm bm. Di mana saya boleh register? family pakage mcm mana byrnnye? Tq

  63. Hai…boleh tak saya bayar insuran untuk girlfren saya tanpa bagitau dia.. itz tat posible.. I need she healthy… hope u all undrstand…tanks..

  64. Salam,

    Blh tak Encik emailkan saya quote utk mdcl card.. Blh tak saya nak include ayah saya utk cover bwh insurans saya? Saya berumur 23 tahun. Terima kasih

    • zetamiprudential

      salam en. arif, plan investment linked kami adalah untuk individu dan bukan berkelompok atau kad family…tapi saya sudah email kepada encik mengenai plan tersebut…mohon reply..thank you

  65. minta suggest medical card plan utk saya, isteri dan 2 anak. tq

  66. elly masilla binti sarip

    salam..buleh saya dapatkan pakej medical card utk suami 31 thn, anak 5thn..sy dah ada medical card tu.. kalu sy combine sekali dgn family card buleh..

  67. Sy skrg sdg mencari medical card utk sy dan anak2 sy.. Ada tak utk 1 family (suami 37. Saya 34, anak 9 thn, 8 thn & 5 thn.)? Klu ada brp sebulan? Klu tiada, brp sebulan pla utk setiap seorang? Sy mohon penerangan lebih lanjut & emailkan.. Adakah byrn setiap bulan dikira simpanan kita? Tq

  68. Please email me a detail of Prudential Medical Card package for Family.

  69. As’kum En. Amirol. Ok.,saya reply detail saya.

  70. pakej medical card untuk suami isteri anak, please

  71. pakej medical card utk anak suami isteri please.

    • zetamiprudential

      need further details from you and ur wife to calculate quotation….

      1. fullname
      2. birthdate
      3. contact number
      4. occupation
      5. smoking status

      hope u can revert back to me asap…tq

  72. As’kum En. Amirol. Minta penjelasan. Saya berumur 39 tahun, isteri 40 tahun dan anak 5 org. 1- lelaki 15 thn, 2- perempuan 12 thn, 3-perempuan 10 thn, 4- lelaki 6 thn & 5- perempuan 2 thn. Apakah plan Insuran yg sesuai utk kami beserta dgn medical card sekali ? Harap disertakan sekali brochures dlm BM. Terima kasih.

    • zetamiprudential

      salam en. zali….saya sudah email ke en. zali minta details supaya saya dapat kirakan quotation…masih menunggu reply…tq

  73. Salam,
    saya tengah mencari medical cards, blhtak send me quote utk saya dan family as below;
    1. saya umur 34 thn, non smoker dan tiada penyakit kritikal.
    2. Wife umur 31 thn, non smoker, sihat, suri rumah.
    3. Anak 3 orang, umur 8,5 dan 2 thn.
    klu blh send me multiple quote rate so nanti blhlaa sy buat perbandingan mengikut keperluan keluarga. Terima Kasih

  74. Nooraidah Bt Abd.Ghani

    Salam..saya berumur 28 tahun suami 32 tahun anak yg sulung umur 6 tahun n ank nombor 2 umur 5 tahun..so saya nk tau..ada x medical card ni utk family punye?

    • zetamiprudential

      tiada puan nooraidah….medical card kami adalah utk individual…
      tapi saya sudah email kepada puan bulan lepas minta particulars puan supaya saya boleh kirakan quotation…minta reply…tq

  75. boleh email plan medical card untuk satu family. Suami, isteri dan dua anak perempuan umur 3 dan 1 tahun.

  76. As salam, i nak tahu lebih lanjut mengenai plan insuran (medical card + saving) . Boleh bagi plan insuran untuk seorang dan satu family tak?
    Thank you.

  77. Pliz do contact me, coz I’m interested…tq

  78. Can u email me details bout the medical card.tq

  79. 1- Medical card ni cover tak untuk outpatient seperti demam, selesema, batuk, sakit otot yang tidak memerlukan hospitalized.

    2 -boleh tak emailkan saya brochure dan exclusion list

    • zetamiprudential

      puan suriati…kami kini ada clinic punya card juga..so outpatient treatment utk demam, batuk pun kita cover..saya dh email ke puan last month tapi puan x reply ke saya lagi…masih menunggu jawapan….tq

  80. AsSalam..

    boleh quote utk medical card utk
    wife – 25 tahun
    anak – 1 tahun 4 bulan
    pastu broucer Pru skali..berminat..

  81. salam..boleh emailkan brosur Prudential for medical card?
    untuk kanak2 dan dewasa.

  82. saya yusry.. saya nak masukkan abg, mak n ayah saya dlm prudential.. ada x plan untuk ini.. dan sekiranya saya sign up.. bila kah dia akan mula cover

  83. Salam…sy berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut tenting insurns dr prudential….terutama kebaikan insurans prudential pd family.boleh email brochure keseluruhan tentg insurans ini?

  84. salam. pls email me your brochure (in bm n eng) for medical card which cover personal n the whole family. thnks

  85. Boleh tak bagi broshure medical card plan for kid dan dewasa. Kalau medical card plan cover utk suami isteri dan anak sekaligus ada tak? Tq

  86. salam..saya tengah mencari insurans perlindungan untuk saya dan family.saya dan suami berumur 25 thun dan anak 2 tahun. berapa yang perlu dibayar dalam sebulan? dan boleh ke ceritakan lebih lanjut lagi berkenaan insurans ini. saya sekarang menetap di kuching.

  87. Encik. boleh quote – medical card bagi klien ini :: 52 tahun umur , perempuan. kakitangan kerajaan, sihat, tak merokok, tak minium arak, Total coverage tahun- berapa? umur hayat coverage – berapa?
    thans

  88. saya brminat utk tahu lebih lanjut psl medic card n kalo ade berkaitan dgn family incl children…blh send brochure in bahasa m’sia

  89. salam….leh email saya tentang medical card n investment n insurance coverage 3 in 1….?umur 35,anak 3…byr etiqa insurans selama 8 tahun tnp medical card….can u pls show me the difference between prulink,pruhealth n investment plus medical card from takaful?…..tqvm…..

  90. sy lia…..brape perlu sy bayar klu umur sy 33…tarikh lahir 03.07.79

  91. emailkan saya brosur prudential tuk hold family yer…nak tau bulan2 byar brape klu utk fmly

  92. Hye..bole dpt info tentang prudential insurance? Medical card.

  93. sy nk tnye plan ape yg sy ptt ambk..

  94. Hi Firdaus,
    Saya nak info yg lebih berkenaan medical card for my parents.
    Mom; 54 yrs and dad; 62 yrs…
    and how to be an agent…im abit interested.

    • zetamiprudential

      hi mr. arvind….sent you an email way2 long time ago and still waiting for your email…please reply back…tq

  95. nak tahu klu nak keluarga punya berapa bulanan kena bayar contoh saya 28 thn isteri 27 anak 2 thn berapa kena bayar bulanan bg yg paling murah

  96. Nak tahu lebih lanjut tentang medical card 😉

  97. saya berminat dgn prulady dan education plan untuk anak saya yang berumur 2 tahun 7 bulan . saya berumur 30 tahun pada bulan 11 ini. apakah plan insuran yang terbaik utk kami?

    tq

  98. salam,
    saya berminat nak tahu lebih lanjut tentang prudential ins.
    saya berumur 31thn
    sham

  99. En. Firdaus, boleh terangkan dengan jelas Prudential Enhanced Hospital Income Plan. Saya telah dihubungi oleh wakil Prudential tapi saya tidak berapa faham tentang polisi tersebut. Saya berminat untuk mengetahui dengan lanjut..boleh kepada saya secepat mungkin ye.

  100. Salam..sy nk tahu beza antara etiqa dan pru.

  101. Assalmualaikum…nak tanyer berkaitan prudential..sayer berminat nak amek insurans ini..boleh terangkan serba sedikit tak ttg insurans ini??
    Saya nak amek untuk pelan family..beraper kos nyer ??
    Saya.30 tahun.
    Isteri-29 tahun
    anak (1) Girl -3 tahun lebih
    anak (2) girl -1 tahun lebih
    anak (3)-girl.dalam kandungan
    tq.

  102. Nurshafiq bin Mustafha

    Saya berminat untuk dapatkan medical kad prudencial.macam mana nak apply?di shah alam ada office prudencial tak?

  103. boleh tak email kan brochure atau details medical card untuk family (saya+husband+baby) fyi baby saya baru je berusia sebulan…

  104. Hi, am interested of getting a medical card for my family. My husband 40, my baby 18 mths. Can u send me relevant brochures ?

  105. just check if saya sudah ada insuran by company boleh ka saya join prudential?my company used AIA.so if masud ward boleh claim 2-2?what benafit if saya ada 2 insuran?

  106. Assalamualaikum…..

    Saudara Firdaus, berikut ada beberapa pertanyaan..
    1) Berapa bayaran tahunan untuk medical card sahaja untuk saya sekeluarga (saya – 40, wife – 38, anak pertama – 10, anak kedua – 9, anak ketiga – 4).
    2) Sekarang nie saya ada Insurance Ing (rm50K/year, dibawah company). Bolehkan saya menggunakan kedua-dua insurance (ING & prudential) untuk sekali admission…. contohnya bil hospital rm70k… jadi saya gunakan Ing rm50k & Prudential rm20k.

  107. boleh emailkan prudential plan untuk famili x? atau adult+kids.tq

  108. As salam,
    blh emel saya brochure ttg family medical card dan individual medical card?tq

  109. salam…. boleh bg sy detail tntg insurans 1 family( sendiri,asben & anak2 & ada x yang utk cover bersalin?

  110. bleh bg proposal utk anak umur 9bln..kalau bleh premium yg paling rendah.pstu nk tanya klu admit hosptl kna byr 10% atau ditanggung sepenuhnya..

    • thank you for your question…sekarang dh x perlu byr 10% tu lagi dh…semuanya ditanggung…please check your email…thank you

  111. salam,
    blh tak send me quote utk saya dan family,
    1. suami 35
    2. isteri 35
    3. anak 9thn, 7thn, 5thn dan 2thn
    TQ

  112. ada tak medical card 1 family( suami+isteri+anak2)..info pls…tq

  113. Salam
    boleh emailkan sy detail plan & pembayaran prudential utk m.card.
    terimakasih

  114. husairi abdul aziz

    bagaimana nak apply medical kad ini ..tq

  115. husairi abdul aziz

    SELEPAS BERSARA BOLEH KE SAYA APPLY INSUR INI DAN STATUS SAYA SIHAT.BAGIMANA CARA NYA..

  116. salam,
    blh tak send me quote utk saya dan family,
    1. suami 45
    2. saya 29

    Saya juga ingin mengetahui plan untuk bayi sy- due may 2012
    kalau boleh nak tau berapa premium dan yang ader medical card..
    Jika boleh, tolong email pada saya brochure thanks..

  117. saya berminat dengan Takafulink PRU Bsn.Dalam masa yang sama jugak saya mencari medical card utk saya 29 thn,suami 33thn & anak2 berumur 3 tahun dan infant..boleh tak email sy pelan yang sesuai? tq so much!
    ffazallani@yahoo.com

  118. salam,
    blh tak send me quote utk saya dan family,
    1. suami 32
    2. saya 29
    3. anak 5thn dan 2thn

    TQ

  119. email me more about this medical card…im intrested with this….

    • zetamiprudential

      salam en.megat….tried to email to you on your sapura email regarding medical card but cannot go through…can u gimme your hp number so that I can easily contact you…thank you

  120. TOLONG BERITAHU LEBIH LANJUT TENTANG PRUDENTIAL PADA SAYA.

  121. bole emel medical card, investment plan takaful?

  122. hi i nak amik prudential insurance ni..pls email me quot… umur i tahun ni 22 tahun…

  123. Salam,
    saya tengah mencari medical cards, blhtak send me quote utk saya dan family as below;
    1. saya umur 32 thn, smoker, sihat and work at offshore engineer.
    2. Wife umur 32 thn, non smoker, sihat, suri rumah.
    3. Anak 2 orang, umur 2 tahun dan 4 tahun.
    klu blh send me multiple quote rate so nanti blhlaa sy buat perbandingan mengikut keperluan keluarga. Terima Kasih.

  124. boleh saya dapatkan maklumat or brosur mengenai purhealth…
    apa beza yg rm 100 dgn rm 150 sebulan..yg rm 150 tu termasuk pelabukan tuh ke….nt emailkan maklumat nih k..thanx…

  125. saya sedang mencarikan medical card untuk ayah n mak saya. ayah lahir thn 1942 n mak 1948. apekah plan yang seswai untuk mereka? untuk info mak saya mempunyai diabetis yg maseh terkawal.

  126. salam,saya telah berkahwin dan mempunyai 3 orang anak.apa insuran sesuai untuk saya,suami dan 3 anak?berapa potongan minimum sebulan secara potongan gaji .untuk dapat medical card adakah ada tambahan lain.tq

  127. ade tak medical card utk 1 family, brape n camne nak apply?

  128. maaf, email ada error, this is the correct one

  129. A’kum
    umur dah 56 boleh lagi tak ambil “medi card”?
    kalua boleh agaknya berapa kah untuk suami isteri
    salam
    jawab dng email, ok/

    • firdausprudential

      Boleh. PRUsenior med,Please do call me at 017 589 9597, we set appointment and I explain to you.

  130. ING Insurance

    ING insurance only pay for RM 50 for entrance to hospital. The rest will be cover by the insurance company.

    • firdausprudential

      YES. But when you upgrade your room. 20% co insurance applied. Plus ING medical card limit is less than Prudential.

      Go to hospital and ask the doctor, which one is good? Prudential or ING. Doctor will said Prudential because ING is a bit choosy in paying claim. Some medicine and treatment is not covered.

  131. Slm bro…

    Looking for more info about this PRU med. card.:

    1. Is this card really “Cashless” once admitted to any panel hospital?
    2. Once sign up & received this card, can it be immediately use? Any “waiting or cooling period”?
    3. Does the monthly premium increase annually base on insured person age?
    4. Any cash return if the policy lapse?
    5. Once signed up, if the insured person has been diagnosed for any critical illness after a year, does the PRU company have the right to terminate or review the policy on the 2nd year?
    6. Where can i find a good full time PRU agent at Melaka? Any recommendation?

    TQ

    • firdausprudential

      Wslam.

      1. Yes. This is not reimbursement basis insurance.
      2. Waiting perios id 30 days.
      3. No, premium level
      4. Policy lapse, no cash value. All insurance didnt give you cash value if you lapsed your policy. Unless you surrender.
      5. No, Prudential medical card is guaranteed renewal. Plus, if you are diagnosed with Critical Illness, your insurance premium will be free until age of 80.
      6. SMS me and I give you the contact number.

  132. saya umur 48 thn saya ingin mengetahui bayaran yang perlu saya bayar sekiranya saya ambil medical card. berapa nilai rawatan untuk tahunan .
    tolong hantarkan brosur mengenai Prudential berkaitan plan kad perubatan dlm bahasa malaysia dan berapa bayaran bulanan , ada tak medical card untuk 1 family(suami+isteri+anak2)?kalau ada,boleh tak email kat saya A.S.A.P.

  133. salam,
    1) saya nak tahu adakah kita perlu membayar dahulu bill hospital dahulu, baru kita buat claim berserta bill pembayaran dgn pihak prud. ins?
    2) apakah plan medical card yg baik untuk saya dan family- berasingan dan bayaran bulanan yg dikenakan.
    -saya 1975
    -suami 1974
    -anak p/1 perempuan 1996
    -anak k/2 lelaki 2001
    -anak k/3 p/puan 2005
    -anak k/4 lelaki 2007
    -anak k/5 p/puan 2009

    t/kasih

  134. salam…ingin tahu…jika medical expiry semasa umur 70tahun.selepas umur 70 tahun mcm mane pula jika jatuh sakit…

    • firdausprudential

      wslam, maka tidak di cover lah apabila jatuh sakit. Medical card ada tiga option, 70tahun, 80tahun, dan 100tahun. Jika forecast insyallah umur panjang boleh upgrade kepada 80tahun dan 100tahun, er

      upgrade akan dikirakan pada umur waktu nak upgrade, upgrade sekarang murahla.. tapi dah umur 70tahun baru nak upgrade, tersangatlah mahal.

  135. slm. blh emailkan sy detail plan & pembayaran prudential utk med card. sy 22 thn postgrad student. tq.

  136. sy staff gov, umur 27. blh emailkan sy detail plan & pembayaran prudential utk m.card. tq.

  137. bole sy dpt kn brochure Prudential for medical card?

  138. saya staf gov umur 23 nak tahu lebih lanjut cover insuran dan pelaburan,,tq

  139. berapa sebulan kalau suami ,isteri, anak

  140. Sent you an email yesterday. I need quotation and more info. budget is about rm3K per year. thanks.

  141. macamana nak apply? saya perlukan brochure Prudential for medical card. Thks.

  142. Apa perbezaan prudential bsn ngan prudential convesional?saya berminat yg convensional bole tlg terangkan?

    • firdausprudential

      Takaful and conventional different in the sense of contract and investment. The benefits is still the same from both of product

  143. saya nak tau lebih lanjut pasal medical card untuk suami+isteri+anak..tq

    • firdausprudential

      Boleh saya dapatkan details ahli setiap ahli keluarga. Then saya boleh kirakan.

      1. Full Name
      2. Date of Birth
      3. Smoking or not
      4. Annual Income
      5. Contact Number
      6. Location
      7. Married/Single
      8. No of kids
      9. Occupation
      10. Travel a lot?

  144. untuk semua family ada ka?

  145. klau insurans prudential untuk family ada ka?

  146. saye ingin tahu…kalo kita dah keluarkn duit dri investmnt tuh..mcm mane dgn medical coverage?akan reduce ke limit nya

    • firdausprudential

      Savings dan protection tidak bergantung pada sama lain.

      keluarkan savings, protection berkurang ? Jawapan TIDAK

      masuk hospital gunakan protection, savings berkurang? Jawapan TIDAK

  147. kena buat mediacal check up sebelum apply ker?..saya berminat untuk pru 100.

  148. Hi, saya mempunyai anak berumur 1 Tahun 10 bulan, berminat dgn plan medical card ni.. tolong email pada saya brochure dalam bm k. tq

  149. Salam

    Saya dan isteri berminat untk ambil med card prudential.berumur 33 tahun.sila email brochure ye.Thanks.

  150. Slm..
    Isteri sy mgndung 8 bln
    boleh sy beli insuran tuk anak dlm kndungn itu.
    boleh sy dptkn info ttg Prumychild n quotn /min premium skali.
    cheer..TQ 🙂

    • firdausprudential

      PRUmychild perlukan appoinment. Explanation agak susah jika hanya email. bila kita boleh berjumpa?

  151. salam, leh emailkan brocure prudential pendidikan utk anak2. tq

  152. saya perlukan maklumat lanjut tentang pru.medical card. Mintak encik dpt email asap. kalu boleh, terang kan secara detail semua hidden info/charges..terima kasih.

  153. agak menarik juga.
    saya nak brochure dalam bahasa.tq

  154. saya nk mengetahu dengan lebih lanjut ttg prudential ini,,,klu boleh sy nk tahu ttg mediacal card utk saya n 2 org ank,,dlm bahasa melayu k,,tqsm

  155. En Firdaus,

    Bilakah saya boleh dapatkan polisi insurans dan juga medical kad?saya dah bayar sejak 02.09.2010.

    • firdausprudential

      Hi,

      Miss Lini, your policy is PRUlink one with PRUhealth Medical Card. There are delay in policy printing.

      Here the announcement.

      “PRUlink one and PRUmy child Policy document
      24-9-2010

      Dear Wealth Managers/Planners and Quality Leaders/Agents,

      PRUlink one and PRUmy child Policy document

      Please be informed that the PRUlink one and PRUmychild policy documents will be sent to you within the next 2 months.

      Should you require further clarification, please email to servicedesk@prupartner.com.my or Call Us at 1800-88-7838, ext 2233

      Thank you”

      I just called them up. The earliest would be this 10.10.10. I will update you accordingly when the policy document in my hand later.

  156. En Firdaus,

    Bila agaknya saya boleh terima polisi dan medical card.saya dah buat bayaran sejak 02.09.2010

  157. Leave me a brochure. I plan to get medical card for my self and spouse. Any special package for husband and wife?

    Rgds
    japarin

  158. En Firdaus,

    Saya dah email details2 saya, bila boleh saya dapatkan borang?Saya ingin signup medical card PHL150.

  159. med cd for a family:
    husband 50 yr
    wife 50 yr
    son 22 yr
    daughter 21

    kindly reply

  160. hello, i dont really understand what you mean by medical plus investment plan. Currently, Im paying premium of RM 150 for PHL150…

    does that mean after the 7th year, the whole amount of premium , which is RM150 will go into saving??

    if 40% of the premium goes to saving during the first year… does that mean now about RM60 will go into my saving plan???

  161. Pls advise me how to join this, tq

  162. Hi Firdaus,

    I’m having a Great Eastern Accidental & Hospitilization insurance plan.
    I’m interested with the PruHealth Plan. As i knowm its a rider attached to Prulink assurance. My Questions are;

    1. Is pruhealth similiar to Great Eastern Accidental & Hospitilization insurance plan?

    2. Can i purchase PruHealth as a standalone policy without any attachment ? If no, are there any prudential plans that has standalone medical cards plans?

    • firdausprudential

      1. PRUhealth is similar to GE plan but PRUhealth comes with no sick bonus.
      2. Yes, we have standalone medical card plan

  163. salam, sy nak tahu ttg medical card utk anak umo 3 dan 5 thn, sy dan suami. blh bg brosur? yg min rm60 sebulan tu utk medical card saja ke campur skali ngan investment?

  164. Amir, i have AIA medical card insurance policy, it’s included PA, INVESTMENT, LIFE, MEDICAL CARD. I need ur help to quote me for the medical insuarance plan as above in prudential. Aged 31, male this year. thanks.

    • zetamiprudential

      Mr. Swaran,

      Can you email to me some of your particulars as below:

      1. Fullname
      2. Birthdate
      3. Occupation
      4. Smoking status
      5. Contact number

      Hope to hear from you soon….tq

  165. Salam,
    Boleh saya dapatkan pelan untuk Pruchild dan medical card for family. TQ

  166. salam, bercadang untuk mendapatkan medical card utk saya dan keluarga. tolong emailkan quotation utk medical card sahaja dan medical card with saving.

  167. Salam..ingin bertanyamengenai prubsn takafulink cerdik untuk anak saya..bolehkah saya dapat claim hospital benefit jika anak saya masuk ke hospital melebihi 1 hari

  168. salam,

    saya nak tahu lebih lanjut berkenaan
    medical card untuk saya + isteri + 4 anak.

    Tlg bagi brosur + proposal tuan

    terima kasih

    • firdausprudential

      1. Full Name
      2. Date of Birth
      3. Smoking or not
      4. Annual Income
      5. Contact Number
      6. Location
      7. Married/Single
      8. No of kids
      9. Occupation
      10. Travel a lot?

  169. Salam En Firdaus.

    Adakah perlindungan bagi insuran dan medikal kad untuk satu keluarga.Boleh tak saya dapatkan maklumat berkaitan.

  170. Salam firdaus!

    Saya perlu info pasal medical card for my family:-
    i) Menepati syariah?
    ii) Stand alone ke rider? Kami dah ada insurance lain.
    iii) Min premium per month?
    – saya (33,govt.,sports,non-smoker)
    – wife (32,govt.,non-smoker)
    – anak1 (5 yrs old,girl)
    – anak2 (7 mths old,boy)
    – maid (39,indon)
    iv) Boleh email quotation dan proposal? Further discussion boleh jumpa dan bincang.

    Tq, wassalam.
    Awang

  171. Nak tahu sama ada saya perlu membuat medical check up sebelum ambil medical card RM100 sebulan tu. Saya baru keluar hospital kerana ada blood clot di paru2. Sekarang ok dah tapi doktor masih bekalkan warfarin (ubat cairkan darah). Rasa2 saya layak ke untuk medical card tu.

    • firdausprudential

      Tidak perlu. Hanya perlu declare dan kita tunggu apa Prudential need. Maybe report paru paru hari itu sahaja.

  172. Salam..
    I’m going to further my study in eastern Finland. I have to get a health insurance. What can Prudential offers and how much it cost? Can I apply the insurance for just few months (that cover my study period)?

    It will be helpful if you can answer my questions briefly as I’m not well in this insurance matter. Thank you.

    • firdausprudential

      How old are you? Price starting RM100 monthly. Hope we can set an appoinment as I need to explain in details as you are zero about insurance

  173. Puan Marni Mohamad

    Saya tgh cari insuran utk anan2 saya yg berumur 5 bln dan 4 thn. Saya dan suami ada Takaful. Kalau saya nak adakan insuran pakej family…Takaful tu nak diberhentikan atau tidak..tak mampu nak bayar semua..

    • firdausprudential

      Tiada insurance keluarga under Prudential BSN Takaful. Setiap seorang ada plan tersendiri.

      Anak murah sahaja. RM60 seorang.

      You and husband as low RM100 seorang.

  174. can u explain more ..
    i want insurance plan that can cover my health,life savings and personal accident…

  175. boleh explain dengan lebih lanjut …simpan + insuran medikal…minimum rm100 nak tahu jugak plan yang lain2.. kalau boleh, dalam bahasa melayu..n email brochure plez…

  176. boleh explain dengan lebih lanjut …simpan + insuran medikal…minimum rm100 sebulan.jugak plan yang lain2.. kalau boleh, dalam bahasa melayu..terima kasih…n bleh email brochure x

    • firdausprudential

      boleh. i need your details.

      1. Full Name
      2. Date of Birth
      3. Smoking or not
      4. Annual Income
      5. Contact Number
      6. Location
      7. Married/Single
      8. No of kids
      9. Occupation
      10. Travel a lot?

  177. nak tanya medical kad untuk famili…
    saya 32,wife 30,anak 7 bulan,3tahun dan 5 tahun.

    co insurans berapa?

  178. hye, i nk tanya, i ada medical card dr prudential yg warna biru (RM150 per month), then i juga purchased prudential hospital income plan dr HQ (RM54 per month). bru2 ini, i ada buat surgery, then i hanya bagi medical card biru pd hospital, kerana prudential hospital income plan tak ada bagi apa2 card pun. dan kos surgery telah di cover oleh prudential. tp mcm dgn prudential hospital income plan tu? mcm mana nk dpt duit hospital income plan tu? adakah ianya juga melalui medical card atau perlu isi borang lain atau perlu call customer service utk inform i buat surgery… plsss… tolong ye.

    • firdausprudential

      Prudential Hospital Income is telemarketing products direct from Prudential. I dont know the procedure. You must liase with Prudential.

      Hospital Income Products is non agent product

  179. Hello Mr..
    I want to know what the medical insurance is not only fixed to buy more than ten years the interest of the NCB?

  180. Salam, saya baru apply pru-health utk anak saya berusia setahun bln 4/2010 haritu.. bulanan 100. “mcmana cara nk byr utk bln2 seterusnya?”sya tanya agent msg xbalas..dah la klu janji nk jumpa selalu lmbt berjam2.. rasa menyesal pon ada apply kat agent mcmtu.. huh!

  181. Brapa premium plan insurance keluarga (saya+wife+anak baru 3bulan)?ada brochure tk?kalau boleh nak sekali…kalau family plan ada, if lepas ni dapat anak sorang lagi, adakah dpt cover skali dlm plan tu atau kena tambah premium lain?thanks En. Firdaus

    • firdausprudential

      tiada pakej insurance keluarga

      setiap ahli sign up satu plan insurance . pertambahan anak bermakna another plan and premium

  182. selamat petang! Saya ingin tahu samada pru medical card ada investment plan tak!
    Saya berumur 42 tahun. Berkhawin. Berapa yang saya perlu bayar untuk medical card yang ada pulangan !

    • firdausprudential

      Medical card Prudential adalah riders di bawah investment link policy .

      Bermakna plan ini together with savings.

      Medical card sahaja lebih kurang RM200 sebulan

  183. Hi, saya perlukan medical insurance utk family…blh tlg suggest? juga berminat nak tau pasal life insurance dan juga package pru child.

    thanks

    • firdausprudential

      Boleh sent saya details setiap ahli keluarga.

      1. Full Name
      2. Date of Birth
      3. Smoking or not
      4. Annual Income
      5. Contact Number
      6. Location
      7. Married/Single
      8. No of kids
      9. Occupation
      10. Travel a lot?

  184. salam,
    ade tak qoutation utk plan medical card + saving utk sy yg berumur 21 tahun..

    please email brochure skali yer..

    n one more, medical card ni boleh guna dkt hospital kerajaan x??

    • firdausprudential

      Wslam,

      Ada, saya sudah email.

      Medical card hanya boleh digunakan di panel hospital kami sahaja. Jika anda pergi ke hospital kerajaan, bayar dulu dan kemudian anda boleh claim.

  185. I nak brochure Pruhealth boleh tak?+saving

  186. Baru2 nie, ada sorang kawan guna prudential medic card, pembedahan apendix.. dia kata bukan 100% semua kos perubatan dia cover… 10% kena bayar kan??
    Tak ada ke medic card yang tak ada co-insurance dr prudential??

    • firdausprudential

      Yes 10% co-insurance with maximum RM1000.

      All insurance ada co-insurance, Prudential adalah yang terbaik. Hanya 10% co-insurance , tiada yang lain

      Insurance lain , 10% co-insurance masih ada tetapi ada sistem denda jika;
      Jika plan room anda adalah RM200 tetapi hospital charge anda RM220, maka anda telah tidak mengikut plan room oleh insurance, maka anda dikenakan 20% co insurance dari total bills.

      Prudential ;
      Jika plan room anda adalah RM200 tetapi hospital charge anda RM220, maka anda telah tidak mengikut plan room oleh Prudential, hanya bayar RM20 yang extra.
      Tiada denda 20% co-insurance.

  187. firdausprudential

    please check your email please.

  188. salam..
    sy nk minta en firdaus emailkan qoutation utk plan medical card + saving untuk sy dan ank2:
    – umur 28thn rm150
    – umur 2 bln dan 2thn (boy) rm 120×2

    Adakah premium ini kekal @ meningkat ikut umur ?
    Pd usia 18 thn brp saving anak sy dpt?
    Tq..

    • firdausprudential

      Salam,

      Saya telah hantar quotation. Premium akan kekal mengikut harga waktu penyertaan.